Jön a harmadik, az öröm lángja - Oros-haza Baráti Kör – Advent

Jön a harmadik, az öröm lángja

Túl vagyunk az adventi várakozás felén, így december 15-én jöhet a harmadik gyertyagyújtás Orosháza főterén. Mi készen állunk. És ti?

Gyújtsuk meg most is közösen a gyertyát a város főterén (Fotó: Palotás Rajmund)

Az időjárás most is kegyes lesz hozzánk, már már tavaszi idő, +10 Celsius fok várható vasárnap délutánra. Így minden adott ahhoz, hogy ismét kellemes hangulatban, barátok és ismerősök között, sok beszélgetéssel és lelki feltöltődéssel gyújtsuk meg együtt a gyertyát a város óriási adventi koszorúján.

A 16 órakor kezdődő főtéri programban Iványi László tiszteletbeli kanonok, esperes plébános mond köszöntőt, majd az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói adnak műsort a nagyszínpadon. Ezt követően a hit és a remény után az öröm lángját gyújtja meg a plébános a 15 kilós gyertyán.

Mi, az Oros-haza Baráti Kör tagjai most is zsíros kenyérrel és forró teával, míg a Rotary Club Orosháza tagjai forroalt borral kínálnak minden ünneplőt. Ne feledjétek, hozzatok magatokkal bögrét, hogy ne termeljük a szemetet a műanyag poharakkal.

A 2019-es bögrét megvehetitek a baráti kör sátrában a gyertyagyújtásokon
(Fotó: Palotás Rajmund)

És ha úgy gondoljátok, megvehetitek az új “Orosházi Advent” feliratú bögrét is, sőt, nevezhettek a #bögreszelfi játékba is. Ezekről részleteket ide kattintva találtok.