Kész az óriás koszorú, jön az első gyertyagyújtás - Oros-haza Baráti Kör – Advent

Kész az óriás koszorú, jön az első gyertyagyújtás

Több hétnyi előkészület, szervezés, majd két esti és egy délelőtti építés után ismét elkészül Orosháza óriás adventi koszorúja, amin december 1-jén meggyújtjuk az első gyertyát.

A koszorú kész, a többi képért katt a fotóra (Fotó: Hegyi Béla)

Az elmúlt 11 év minden tapasztalatát felhasználva készítettük el idén is a 6 méter átmérőjű városi óriás koszorút, sok önzetlen ember és vállalkozó segített abban, hogy 2019-ben is teljes díszben pompázhasson a város főterén. A fehér-arany színkombinációt ti szavaztátok meg, ennek alapján pedig november utolsó napján fel is kerültek a szalagok és a díszek.

A koszorú tehát készen áll, ahogy a város is felkészült az adventre. Már állnak a karácsonyi vásár faházai, elkészült a koripálya, várja kis olvasóit a mesekönyv, a teret uralja a városi karácsonyfa és kint vannak a téren az új elemek, a fényszarvas és a lovas szánok is. Minden adott ház ahhoz, hogy fellobbanjon az első gyertya lángja a 15 kilós hatalmas gyertyán.

Mi, az Oros-haza Baráti Kör tagjai most is zsíros kenyérrel és forró teával, míg a Rotary Club Orosháza tagjai forroalt borral kínálnak minden ünneplőt. Ne feledjétek, hozzatok magatokkal bögrét, hogy ne termeljük a szemetet a műanyag poharakkal. És ha úgy gondoljátok, megvehetitek az új “Orosházi Advent” feliratú bögrét is, sőt, nevezhettek a #bögreszelfi játékba is. Ezekről részleteket ide kattintva találtok.

Várunk benneteket december 1-jén 16 órakor a főtérre, ünnepeljük együtt advent első vasárnapján. Köszöntőt mond és az első gyertyát meggyújtja Magonyné Urbán Zsuzsanna ifjúsági referens, majd az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulóinak műsorát nézhetitek meg.