Orosházi Advent 2019 – Ünnepvárás közösségben a Főtéren - Oros-haza Baráti Kör – Advent

Orosházi Advent 2019 – Ünnepvárás közösségben a Főtéren

Fehér-arany színben pompázik az idei évben a város óriás adventi koszorúja. Az Oros-haza Baráti Kör ezúttal is az orosháziakra bízta a döntést, a 6 méter átmérőjű koszorú építése kedden vette kezdetét. Elindultak a főtéri munkálatok is: már állnak a kézművesek portékáit kínáló faházak, emellett többek közt adventi naptár, óriás mesekönyv várja a kilátogatókat, míg vasárnaponként színpadi programok és a közös gyertyagyújtás teszik emlékezetesebbé a várakozás időszakát.

Javában készül a karácsonyi ünnepvárásra Orosháza: a város Főtér-rendezvényterén adventi hangulat és ingyenes programok várják majd az itt élőket és ide látogatókat több egyesület, szervezet közös megvalósításában. Az Oros-haza Baráti Kör tagjai – immár 12. éve – november 26-án kezdik építeni a város óriás adventi koszorúját, mely november 30-án kerül a városháza előtti térre, hogy körülötte ezrek ünnepeljenek majd vasárnaponként. Karácsonyi díszbe öltözik a tér: felállítják a város karácsonyfáját, a cégek, magánszemélyek, civil szervezetek felajánlásainak köszönhetően az adventi naptár az óvodás csoportoknak rejt majd minden nap meglepetést, új elemként érkezik a fényszarvas és kézműves foglalkozásokat is rendeznek a gyermekeknek.

Az ingyenes programok sorában idén is lesz Városi Mikulás Ünnepség a PMK Orosháza szervezésében: a művelődési központ színháztermi aulájában két délután is találkozhatnak a gyerekek a Mikulással, míg december 5-én a Rutkai Bori Banda lép fel a főtéri nagyszínpadon. Az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat Jótékonysági Mikulásfutása ezúttal is alkalmat teremt a segítségnyújtásra, míg az adventi vasárnapokra a város iskolásai készülnek műsorral, ezzel is hozzájárulva a meghitt hangulathoz.

Az adventi gyertyagyújtások programjai

December 1. 16.00 óra
Köszöntő: Magonyné Urbán Zsuzsanna ifjúsági referens; az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulóinak műsora

December 8. 16.00 óra
Köszöntő: Szalkay Róbertné iskolalelkész; a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulóinak műsora

December 15. 16.00 óra
Köszöntő: Iványi László tiszteletbeli kanonok, esperes plébános; az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulóinak műsora

December 22. 16.00 óra
Köszöntő: Felegyi-Németh Mária iskolalelkész; a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak műsora

A vasárnapi programokon a baráti körösök teával és zsíroskenyérrel, míg a Rotary Club Orosháza forralt borral kínálják az ünneplő orosháziakat.

Idén is #bögreszelfi és adománygyűjtés

Az Oros-Haza Baráti Kör idén is figyel a környezetvédelemre, ezért ismét meghirdetik a #bögreszelfi játékot. Arra kérik az ünneplőket, hogy a vasárnapi gyertyagyújtásokra hozzanak magukkal bögrét – vagy vásároljanak a téren Orosházi Advent feliratút – és ebbe kérjék a teát vagy a forralt bort, ezzel is csökkentve a műanyag szemét mennyiségét. Aki pedig nyerni is szeretne, készítsen egy szelfit a téren a bögrével, és küldje el az oroshazabaratikor@gmail.com címre. A játékról további részleteket ide kattintva találhattok.

A Rotary Club Orosháza tagjai pedig ebben az évben is folytatják jótékonysági adománygyűjtésüket az adventi vasárnapokon. Idén a Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány számára várják a felajánlásokat, az összegyűlt összegből új hangszereket vásárolnak majd az orosházi zeneiskola számára.