Bögrét és mobilt elő, indulhat a #bögreszelfi - Oros-haza Baráti Kör – Advent

Bögrét és mobilt elő, indulhat a #bögreszelfi

Fotózkodj a bögréddel az adventi időszakban Orosháza főterén, küldd be a képet vagy posztold az Instagramra és nyerj! Írjuk, pontosan mi ez és mit kell csinálnod!

Fotó: Palotás Rajmund

Szerintünk már mindenki látta azokat a videókat, amikben a tengerben/folyókban/hegyi patakokban tonna szám úszik a műanyag szemét. És kb. mindenki meg is állapította, ez mennyire borzasztó/felháborító, és hogy szép lassan kinyírjuk a saját földünket – és ebben van is valami…

Most azonban tehetünk ellene!

Ehhez nem kell más, csak egy kis tudatos környezetvédelem. Például úgy, hogy a vasárnapi gyertyagyújtásokra hoztok magatokkal bögrét. Kicsit, nagyot, sárgát, pirosat, mintásat, simát, egyre megy, sőt, nálunk vásárolhattok is Orosházi Advent feliratút. A lényeg, hogy a téren kínált vagy vásárolt forró teát és forralt bort ebbe a bögrébe kérjétek! Ezzel jót tesztek: egyrészt a földnek, hiszen nem szemetelünk a műanyag poharakkal, másrészt nekünk, szervezőknek, hiszen nem kell annyit költenünk poharakra.

Ilyen fotókat várunk!

A környezetvédelem mellett még nyerhetsz is

Ha a bögre már ott van az egyik kézben, akkor a másikba vedd elő a telefonod, és kattints egy szelfit. Fontos, hogy rajtad kívül látszódjon a bögréd is. Persze párban, vagy akár csapatban is fotózhattok, ezt rátok bízzuk. Szelfizni nem csak a gyertyagyújtáskor lehet, hanem bármikor az adventi időszakban, a lényeg, hogy a kép az ünnepi díszben pompázó főtéren készüljön.

Ezt a fotót küldjétek el nekünk az adventoroshaza@gmail.com címre vagy töltsétek fel az Instagramra #bögreszelfi és #oroshaziadvent hashtaggel. A mailbe írjátok oda a neveteket és egy telefonszámot is!

A jól sikerült szelfiket megosztjuk majd Facebook oldalunkon is, hadd lássa a város, ti is tesztek azért, hogy Orosháza tiszta maradjon!

A #bögreszelfi-ket a negyedik gyertyagyújtást követő hétfő, azaz december 24-e estig várjuk. Utána sorsolunk. A szerencsések Dózsa György utcai Rétesbolt utalványokkal gazdagodnak, így meglesz az újévi nassolnivaló is.

A bögrés akciónk több éve tart, 2015-ben az OrosCafé stábja forgatott is egy kisfilmet róla. Nézzétek meg, és kapjatok kedvet a #bögreszelfi-hez.