Wolf Kati és a református iskola diákjai indítják az adventet - Oros-haza Baráti Kör – Advent

Wolf Kati és a református iskola diákjai indítják az adventet

A koszorú kész, a koripálya felépítve, a karácsonyi falu faházaiba beköltöztek az árusok, az óriás mesekönyv és a betlehemi jászol is áll már a főtéren. Minden adott tehát, hogy elinduljon az Orosházi Advent 2018 programsorozat. Írjuk, mi lesz első vasárnap.

Íme a bordó-arany színben pompázó 2018-as koszorú

Eljött ez a nap is, ismét fellobban egy gyertya lángja a városi adventi koszorún a főtéren. Nézzük előbb, mi lesz a december 2-ai műsor.

Az adventi programok 16 órakor kezdődnek a rendezvénytéri nagyszínpadon. A Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulóinak műsora indítja a programok sorát, ami közben köszöntőt mond Szalkay Róbert református lelkész.

Az első óriás gyertyát idén Wolf Kati énekesnő gyújtja meg, aki ezt követőn 16:30-tól ad zenés műsort a színpadon.

Zsíros kenyér, forró tea, forralt bor – szívesen adjuk

Ahogy az előző években, úgy most is lesz megvendégelés a programok alatt. Mi, az Oros-haza Baráti Kör tagjai az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat tagjaival közösen finom zsíros kenyeret és forró teát adunk az ünneplőknek, míg a másik sátorban a Rotary Club Orosháza tagjainál ízletes forralt bort és kalácsot lehet kóstolni.

Javasoljuk, mindenki hozzon magával otthonról bögrét vagy fém poharat, hogy abba adhassuk a forró italokat. Ezzel egyrészt védjük környezetünket, hiszen nem gyártunk újabb műanyag szemetet, másrészt

aki hoz bögrét, mézeskalácsot és szaloncukrot kap az ital mellé!

De ez nem minden, hiszen idén is meghirdetjük

#bögreszelfi játékunkat

Ennek lényege, hogy az otthonról hozott, vagy a helyben vásárolt Orosházi Advent feliratú bögrével a kézben készít egy szelfit magáról a főtéren, azt pedig elküldi az adventoroshaza@gmail.com címre vagy saját Instagram oldalára feltölti #bögreszelfi felirattal. Egy szerencsés a negyedik vasárnapon megnyerheti a Dózsa György utcai Rétesbolt süti utalványát.

Koripálya, betlehemi jászol, mesekönyv

Mindezek mellett bőven lesz még látnivaló és szórakozás a főtéren. December 2-án 10 órától üzemel a koripálya (használati feltételek ide kattintva). Áll már a város karácsonyfája, meg lehet nézni a színpad mellett felépített csodás betlehemi jászolt és a gyerekek nagy örömére kint van már az óriás mesekönyv is.

Minden adott tehát a kellemes várakozáshoz és ünnepléshez. Várunk mindenkit a főtérre 16 órától!