Készül a koszorú, vasárnap gyertyagyújtás - Oros-haza Baráti Kör – Advent

Készül a koszorú, vasárnap gyertyagyújtás

Az elmúlt heteket számunkra az ünnepi készülődés töltötte ki, sok volt a teendő, és marad még advent első vasárnapjára is, de megéri. Várunk mindenkit vasárnap 17 órára Orosháza főterére.

Koncentrálnak, aprítanak, aztán meg koszorút építenek

Koncentrálnak, aprítanak, aztán meg koszorút építenek

A koszorúról most még nem mondhatjuk el, hogy kész. Azt azonban igen, hogy készül. Az alapnak való “hurkák” már megvannak, a díszítéshez szükséges ezüstfenyőt pedig (tényleg) rutinosan aprították a fiúk. De jöjjenek a kulisszatitkok…

A péntek délutánt a református iskola udvarán és tornacsarnokában töltöttük, szombaton összeállítjuk a városháza előtt a hatalmas adventi koszorút, ráerősítjük a négy, egyenként 15 kg-os gyertyát. A díszítésről sem feledkezünk el: az idén úgy döntöttetek, hogy bordó és arany színekben pompázzon a koszorú, hát így is lesz. A szalagok (összesen 14 tekercs) már megérkeztek, beszereztünk néhány aranyfestéket, ezzel is a koszorút díszítjük. Elkészültek a Wesley iskolások karácsonyi díszei és persze a fényfüzérről sem feledkeztünk meg. Már csak össze kell állítanunk mindent vasárnapra.

A Facebookon folyamatosan posztolunk érdekes fotókat. Klikk ide értük.

Tűzifa van, a tűzterek készen állnak, időben megyünk majd a térre, hogy mire ti érkeztek már ropogjon is az a tűz. Jelenthetjük azt is, hogy bevásároltunk, van minden, ami úgy 80 liter tea megfőzéséhez szükséges, cukor, teafű, saját gyártású óriási teatojás (na jó, két összefordított szűrő). Kenyér is van: orosházi libazsírral kenjük meg, és nektek kínáljuk, de figyelem, kapós! Keressetek minket a főtéren, és ne felejtsétek otthon a bögréteket sem, hogy abba tölthessük a teát és a Rotary is a forralt bort.

Ünnepi műsor ezúttal is lesz, a gyertyát Bánfi-Csizmadia Edit, a Guardian Orosháza Kft HR vezetője lobbantja lángra vasárnap 17 órakor. Mi ott leszünk, és reméljük, ti is.

A négy adventi vasárnap ünnepi programjaiért klikkeljetek.