Koszorú klasszikus színekben – vasárnap találkozunk - Oros-haza Baráti Kör – Advent

Koszorú klasszikus színekben – vasárnap találkozunk

Bordó és arany színekben pompázik a város idei adventi koszorúja. Pénteken és szombaton felépítjük, feldíszítjük, vasárnap pedig várunk titeket. Ünnepi műsor és gyertyagyújtás lesz, ezt már bizonyára tudjátok, a kulisszatitkokról pedig itt írunk.

Döntöttetek, a bordó-arany lett a befutó

Döntöttetek, a bordó-arany lett a befutó

Az elmúlt napokban több mint négyszázan szavaztatok Facebook oldalunkon (köszönjük!), a legtöbben a klasszikusnak számító bordó-arany színkombinációra. A szavazók 38,6%-a választotta ezt a két színt, a türkiz-csokoládé barna és a korall-cappuccino összeállításra a szavazók valamivel több, mint 30%-a klikkelt, gyakorlatilag fej-fej mellett végzett ez a két kombináció. Így tehát – a többség dönt elve alapján – bordó-aranyban pompázik majd az idei koszorú, a szalagokat Szegi Kata már meg is rendelte.

A koszorú hatméteres alapja már a helyén, a városháza előtt várja rutinos koszorúépítő csapatunkat. Rutinos bizony, mert hetedjére látunk neki a koszorúépítés nemes, ám nehéz feladatához. Idén is a református suli tornatermében dolgozunk péntek délután, majd szombat reggeltől ismét. A szalma megvan, a fenyőgallyak is, a szakértelem ugye adott – az elmúlt évek tapasztalatai pedig jól jönnek majd a munka során. Idén új díszek is lesznek a város adventi koszorúján, a Wesley iskolások voltak olyan kedvesek és készítettek néhány szép és nagy darabot, alig várjuk, hogy megmutassuk nektek, mit alkottak.

Tavalyi bögrések, idén  is várjuk őket

Tavalyi bögrések, idén is várjuk őket

A csapat gőzerővel dolgozik, hiszen november 30-a 17 óra vészesen közeleg. Kálmán Laca például megrendelte a 15 kg-os gyertyákat, Feldmann Tibi kikészítette a hosszabbítót, Nagy Nándi a teás kancsókat. Tűzfelelősünk, Podmaniczki Krisztián gondoskodott a tűzifáról és a tűzterekről (nyugalom, kesztyűről is), mert bizony, idén sem hiányoznak majd a meleget és meghittséget árasztó tűzterek a térről. Körbeállva akár itt is falatozhatjátok a zsíroskenyeret és kortyolhatjátok a forró teát.

Apropó tea! Folytatjuk elszánt környezetvédelmi akciónkat, és ismét arra kérünk titeket, hogy a sapka, sál, kesztyű mellett a bögrét se hagyjátok otthon. A műanyag poharak helyett szívesebben töltenénk bögrébe a teát, és talán elmondhatjuk a Rotary nevében, hogy ők is a forralt bort. Ajándékkal is készülünk, aki bögrével jön a főtérre, az finomságot kap, de nem szaloncukrot…

Klassz ünnepi bögrére egyébként a főtéren is szert tehettek, mert idén is készítettünk jópárat. Piros alapon fehér a minta, és természetesen ünnepi, szóval kiválóan illik majd az alkalomhoz, sőt karácsonyi ajándéknak is kiváló.

Vasárnap 17 órakor várunk titeket az első gyertyagyújtásra, mire jöttök, kész lesz a tea és a zsíros kenyér is – de figyelem, mindkettő véges mennyiségben!

A programokért klikkelj.